AŠ Ikona vmgonline

Žaliosios arbatos tiramisas su avietėmis


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

Sirupui:

  • 1/2 stiklinės cukraus

  • 1 stiklinės vandens

  • 2 šaukštų medaus

  • 2 šaukštų romo

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

Kremui:

  • 4 kiaušinių

  • 150 g cukraus

  • 400 g maskarponės sūrio

  • 200 ml grietinėlės

  • 1 šaukšto žaliosios arbatos „matcha“

  • 2 šaukštų karšto vandens

  • 250 g biskvitinių sausainių pirštelių

  • 400 g aviečių

  • mėtų

1. Sirupui skirtus ingredientus suberkite į puodą ir užvirkite. Sumažinę kaitrą pakaitinkite dar kelias minutes ir atvėsinkite.

2. Tuo metu paruoškite kremą – žaliąją arbatą ištirpinkite karštame vandenyje.

3. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus,

4. Trynius kelias minutes plakite su cukrumi, tada supilkite maskarponės sūrį, žaliosios arbatos ir vandens mišinį, ir dar kelias minutes lengvai paplakite.

5. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite ją į maskarponės masę.

6. Išplakite kiaušinių baltymus ir taip pat įmaišykite į maskarponės masę.

7. Sausainius mirkykite šaltame sirupe ir sluoksniuokite pasirinktame inde su maskarponės kremu ir avietėmis. Viršutinį sluoksnį gausiai papuoškite avietėmis ir mėtomis.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg