Žąsis, kepta su bulvėmis
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Žąsis, kepta su bulvėmis



4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 2 val. 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 1 LAPINO PUOTA žąsies

  • 200 g druskos

  • 4 lauro lapų

  • 1 lazdelės cinamono

  • 1 šaukšto kvapiųjų pipirų žirnelių

  • 1 šaukšto juodųjų pipirų žirnelių

  • 6–8 didelių bulvių

  • 250 g grietinės

1. Perpjaukite LAPINO PUOTA žąsį pusiau. Užvirinkite 2 l vandens su druska, lauro lapais, cinamonu ir pipirais. Atvėsinkite. Sudėkite į gilų puodą žąsies gabaliukus, užpilkite marinatu. Jei skysčio pritrūko – papildykite vandens. Uždenkite lėkštute taip, kad žąsis būtų pilnai apsemta. Palikite šaldytuve parai.

2. Išimkite, nusausinkite. Sudėkite žąsį į skardą, taip pat sudėkite bulves. Viską aptepkite grietine. Uždenkite folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 2,5 val. Prieš kepimo pabaigą atidenkite, kad paukštis gražiai apskrustų.


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg