Švediški kukuliai su bulvių koše
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Švediški kukuliai su bulvių koše




Reikia:

  • 1 mažos riekelės sužiedėjusios baltos duonos be plutelės

  • 200 g maltos kiaulienos

  • 200 g maltos jautienos

  • 1 mažo svogūno

  • 1 nubraukto šaukštelio druskos

  • 1 mažo šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • aliejaus (kepti)

Padažui:

  • 20 g sviesto

  • 20 g miltų

  • 500 ml pieno

  • žiubsnelio druskos

  • žiubsnelio trinto muskato riešuto

  • lauro lapų

  • bulvių

  • sviesto (grūstoms bulvėms)

  • krapų ir bruknių uogienės arba bruknių uogų (patiekti)



  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Duonos riekelę užmerkite piene, kai išmirks – nuspauskite. Svogūną sutarkuokite.

  3. Sumaišykite mėsą, nuspaustą duoną ir svogūną. Įberkite druskos bei pipirų ir sumaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio, kukulius, sudėkite juos vieną šalia kito į skardą.

  4. Paruoštus kukulius pašlakstykite aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite maždaug 30 minučių.

  5. Pagaminkite padažą: pakaitinkite pieną kartu su prieskoniais ir į atidėkite 10–15 min. Perkoškite. Miltus pakepinkite svieste, kol švelniai pagels. Plona srovele, nuolat maišydami pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį (roux). Kaitinkite iki užvirimo ir virkite dar 7–10 minučių. Baigiant virti įberkite druskos.

  6. Išvirkite bulves ir jas sugrūskite su dosnia porcija sviesto. Pasūdykite.

  7. Patiekite kukulius su grūstomis bulvėmis, baltu padažu ir bruknėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg