Štolenas

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Štolenas



    Gaminimas 40 min.

    Kepimas 50 min.

    Orkaitės t-ra 175 °C


    Reikia:

    • 450 g miltų (405 D)

    • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

    • 150 g geltonųjų razinų

    • 150 g džiovintų spanguolių

    • 300 g smulkintų migdolų

    • 100 g apelsinų ir citrinų cukatų

    • 50 ml brendžio

    • 100 g miltelinio cukraus

    • 150 g minkšto sviesto

    • 250 g varškės

    • 3 kiaušiniai

    • Žiupsnelis druskos

    • 1 šaukštas prieskonių meduoliams mišinio

    • 75 g ištirpinto sviesto patepti

    • 50–70 g miltelinio cukraus pabarstyti

    1. Razinas, džiovintas spanguoles ir cukatas užpilkite brendžiu ir palikite pastovėti bent 30 min (kuo ilgiau, tuo geriau). Sumaišykite miltus, druską, miltelinį cukrų, prieskonius meduoliams, smulkintus migdolus ir kepimo miltelius.

    2. Mišinį su miltais greitai sumaišykite su minkštu sviestu, varške ir kiaušiniais, galiausiai suberkite išmirkytus džiovintus vaisius.

    3. Suformuokite pailgą paplotėlį, užlenkite vieną kraštą ant kito ir padėkite ant išklotos kepimo popieriumi skardos. Kepkite iki 175 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu iešmeliu. Karštą štoleną patepkite sviestu ir gausiai pabarstykite milteliniu cukrumi.

    4. Galite valgyti iš karto, o galima suvynioti į kepimo popierių, po to – į aliuminio foliją ir palikti brandintis 7–10 dienų. Prieš patiekdami dar kartą apibarstykite milteliniu cukrumi.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg