Špinatų tarta su batatų pagrindu
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Špinatų tarta su batatų pagrindu



4 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 400 g batatų

  • 20 ml aliejaus

  • 1 šalotinio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 200 g šviežių špinatų

  • 2 kiaušinių

  • 200 g natūralaus jogurto

  • DROGA smulkios valgomosios jūros druskos su jodu

  • Žiupsnelio muskato riešuto

  • 100 g fetos sūrio

1. Paruoškite 22 cm skersmens formą tartoms.

2. Batatus supjaustykite labai plonais griežinėliais, nuplikykite, kad lengvai suminkštėtų, ir sudėliokite formoje, taip darydami tartos pagrindą.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą šalotinį svogūną ir česnaką, lengvai pakepkite. Suberkite špinatus ir leiskite jiems tik nuvysti, neperkaitinkite.

4. Kiaušinius paplakite kartu su jogurtu, įberkite DROGA smulkios valgomosios jūros druskos su jodu ir žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto. Masę supilkite į tartą, ant viršaus išdėliokite špinatus ir fetos gabaliukus. Kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg