Šokolado ir bananų keksas su avietėmis
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Šokolado ir bananų keksas su avietėmis



6-8 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 300 g grikių miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio druskos 100 g cukraus

  • 3 prinokusių bananų

  • 100 ml aliejaus

  • 130 g šokolado

  • 2 kiaušinių

  • 200 g aviečių

Glajui:

  • 100 g šokolado

  • 80 ml aliejaus

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite stačiakampę (22×22 cm) formą.

2. Sumaišykite visus birius ingredientus.

3. Bananus sutrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų.

4. Aliejų šildykite su šokoladu, kol šis ištirps, bet stebėkite, neperkaitinkite. Šiek tiek atvėsinkite. Bananų masę sukrėskite į masę su šokoladu, išmaišykite.

5. Po vieną įkulkite kiaušinius, išmaišykite, pabaigoje viską sumaišykite su miltų mišiniu.

6. Sukrėskite tešlą į formą, įspauskite avietes ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

7. Ataušusį keksą padenkite šokoladiniu glajumi, kurį pagaminsite ištirpinę šokoladą su aliejumi. Užberkite ant viršaus aviečių.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg