Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Šokoladinis tortas su avietėmis



Gaminimas 25 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Zzz 4 val.


Reikia:

Tešlai:

  • 150 g miltų

  • 50 g kukurūzų krakmolo

  • 250 g cukraus

  • 6 kiaušinių

  • 60 g sviesto

  • 40 g kakavos miltelių

Kremui:

  • 400 g juodojo šokolado

  • 400 ml (36 %) grietinėlės

  • 60 ml “LAVAZZA espresso” kavos

  • 80 g sviesto

Papuošti:

  • 300 g juodojo šokolado

  • 200 g šviežių aviečių

1. Biskvitui: miltus išsijokite su krakmolu ir kakavos milteliais. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi, kad nesijaustų cukraus kristalų. Šiltai palaikykite sviestą, kad suminkštėtų. Iki vientisos masės išmaišykite sviestą, kiaušinius ir miltus. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir apie 35 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Kremui: į indelį susmulkinkite šokoladą, kavą, supilkite grietinėlę ir pastatykite virš indo su karštu vandeniu. Kaitinkite, bet neužvirinkite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Sudėkite minkštą sviestą ir gerai išplakite. Truputį kremo atidėkite torto šonams aptepti.

4. Juostelėmis arba kvadratėliais supjaustykite atvėsusį biskvitą (4 cm x 1 cm) ir suberkite į maistine plėvele išklotą torto formą. Kartu su biskvitu suberkite ir avietes. Viską užpilkite paruoštu kremu ir pastatykite 4–5 val. į šaldytuvą.

5. Papuošti: susmulkinkite šokoladą. 2/3 šokolado ištirpinkite vandens vonelėje. Nuimkite nuo ugnies, suberkite likusį trečdalį ir maišykite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Supilkite jį ant kepimo popieriaus ir paskirstykite lopetėle ar peiliu, kad išeitų 3 mm sluoksnio lakštas. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sulaužykite arba supjaustykite sustingusį šokolado lakštą norimo dydžio gabalėliais.

6. Tortą išimkite iš formos, aptepkite likusiu kremu ir apklijuokite paruoštu šokoladu. Ant torto viršaus suberkite avietes.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg