Šokoladinis Helovino pyragas
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Šokoladinis Helovino pyragas


Vytautės Ribokaitės nuotr.

5-6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 250 g sviesto

  • 400 g juodojo šokolado

  • 5 didelių kiaušinių

  • 250 g cukraus

1. Apvalią 23 cm. skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą.

3. Trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su sviesto ir šokolado mase, baltymus suplakite iki standžių putų nedidelėmis porcijomis pildami cukrų. Cukrus turi visiškai ištirpti baltymuose.

4. Dalį išplaktų baltymų sumaišykite su sviesto-šokolado mase, po to atsargiai įmaišykite likusią dalį.

5. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite įkaitintoje iki 150 °C orkaitėje apie 50 min.

6. Pyragą išimkite, po iškepimo jis sukris. Palaikykite pyragą per naktį šaldytuve. Patiekite kitą dieną.

7. Patiekti pyragą galite su uogomis, ledais, plakta grietinėle arba kitais norimais priedais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg