Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Šlaunelės toniko ir pesto marinate


Vištienos blauzdelės pest ir toniko marinate
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 4 viščiuko ketvirčių

Marinatui:

  • 0,5 l toniko

  • 50 ml aliejaus

  • 2 šaukštų pesto

  • 1 šaukšto česnakų granulių

  • ½ citrinos sulčių ir žievelės

  • Druskos (pagal skonį)

1. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir į jį sudėkite vištieną. Palikite mažiausiai valandai.

2. Viską dėkite į skardą ir kepkite 35–40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Pirmąsias 15 min. kepkite uždengę skardą aliuminio folija arba kepimo popieriumi, vėliau nuimkite ir baikite kepti atidengę.

ATGAL

PASIDALINTI