Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Pomidorų ir imbiero uogienė

Nors dar prieš beveik penkis šimtus metų iš Pietų Amerikos į Europą atkeliavęs pomidoras buvo laikomas nuodingu ir auginamas kaip egzotinis dekoratyvinis augalas, dabar jis auga kiekvienos močiutės šiltnamyje. Šviežia, sodriai raudonos spalvos daržovė ypač populiari vasarą, o ką gi su ja daryti, kai gėrybių – daugiau, nei reikia?

VMGonline.lt jums pateikia skirtingiems skoniams tinkančių pomidorų uogienių ciklą. Pirmoji jų – tikras delikatesas aštrios virtuvės mėgėjams.


Unsplash.com nuotr.

  • Pomidorų ir imbiero uogienė

  • 2 kg gerai prinokusių pomidorų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 stiklinės cukraus

  • 3 šaukštų tarkuoto imbiero

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 citrinos sulčių

  • 1 citrinos žievelės

  • žiupsnelio druskos

  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą.

  2. Iš aitriosios paprikos išimkite sėklas ir susmulkinkite. Sudėkite ant pomidorų.

  3. Sumaišykite visus likusius ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies pamaišydami apie 40 min. arba kol uogienė sutirštės.


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg