top of page

Šefo patarimas. Deivydas Praspaliauskas: „Pirkite tik neišdorotą produktą – visą vištą ar lašišą"

Restorano „Amandus“ variklis, virtuvės šefas, skonių kūrėjas Deivydas Praspaliauskas, yra tas, su kuriuo norėtųsi pradėti naujus metus virtuvėje. Kodėl? Nes jis yra pozityvumo bomba! Kai visi užsidaro, jis atsidaro, kai jo restorano virtuvėje neverdama ir nekepama, ji tampa kūrybinėmis prieskonių mišinių dirbtuvėlėmis. „Daryk tai, ko nedaro kiti!“, toks yra Deivydo požiūris.


Deivydas Praspaliauskas, interviu, patarimas

Pirmasis karantinas buvo gera pamoka, todėl, pasak šefo, antrajai bangai jis buvo tinkamai pasiruošęs. O kokį patarimą duotų namų virtuvėms? Kokių produktų visada verta turėti, kad namuose valgytume įdomų ir įvairų maistą nelakstydami šimtąkart į parduotuvę ir taip saugodami save ir kitus?

PATARIMAI:

  • Mėsa ir/arba žuvis. „Patariu pirkti neišdorotą, neišpjaustytą produktą – su oda, kaulais, galva ir t.t. Pavyzdžiui, visą vištą, lašišą, upėtakį. Turėdami jautienos gabalą, galime ir tartarą pasidaryti, ir išsikepti kepsnį, ir troškinį išsitroškinti, ir sriubą išsivirti. Kai turime visą vištą, sparnelius ir kulšeles galime sunaudoti BBQ, iš filė pasigaminti kepsniukų, iš kaulų išvirti sultinį."


  • „Aš visada savo namų virtuvėje turiu daug įvairiausių rūšių pomidorų. Šviežių šiuo metu nėra, bet kokybiška pomidorų pasta, smulkinti pomidorai praverčia. Taip pat visada reikia turėti kiaušinių, sviesto ir miltų."


P.S. „Jeigu nemokate išpjaustyti ar išdoroti visos žuvies ar paukščio, karantinas – puikus metas išmokti. Youtube kanale yra daug „chef‘s steps“ pobūdžio video, kuriuos žiūrėdami galite daug ko išmokti. Virtuvė yra tobula erdvė mokytis ir palaikyti pozityvumą karantino metu!".


Sėkmės!

Naujausi įrašai

bottom of page