Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Šefas instagrame: #arnaspetronischef kviečia ragauti šoninėje keptos Segovijos ožiuko kojos

Pieninis ožiukas atkeliauja iš Segovijos regiono Ispanijoje, jo mėsa minkšta ir švelni.

Pasiūlymas skamba prabangiai? Tačiau, pasak šefo Arno Petronio, tai nėra brangus patiekalas, o jeigu norisi dar pigiau, pagal šį receptą galima kepti ir ėriuko koją. Šis patiekalas puikiai tiks ypatingesnei vakarienei arba šeimos vakarėliui.


Asmeninio archyvo nuotr.

Kadaise kaip tik televizijos projektas „Lietuvos superšefas" kukliam panevėžiečiui plačiau atvėrė duris į kulinarijos pasaulį, kuriame Arnas jaučiasi kaip žuvis vandenyje ir savo IG bei feisbuko profilius naudoja ne tik estetiškoms maisto nuotraukoms kelti, bet ir dalintis savo patirtimi, žiniomis bei receptais.



Šiandien šefas dalinasi šoninėje keptos Segovijos ožiuko kojos receptu.


Segovijos ožiuko kojai iškepti reikia:

  • 1 Segovijos ožiuko koja

  • 800 g. mažų kepti skirtų bulvyčių

  • 1 žalioji citrina

  • 3 rozmarino šakelės

  • 1 česnakas

  • 100 g žaliųjų alyvuogių

  • 8 vnt. kukurūzų tortilijų

  • 1 žalioji paprika

  • 20 g mėtų

  • 70 g sultenių

  • 100 g alyvuogių aliejaus

  • 3 g druskos

  • 3 g pipirų

  • 140 g plonai pjaustytos šalto rūkymo kiaulienos šoninės

  • 200 g jogurto arba grietinės


Asmeninio archyvo nuotr.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

  2. Ožiuko koją papipirinkite ir įvyniokite į šalto rūkymo šoninę. Tada suvyniokite į kepimo popierių ir dėkite į įkaitintą orkaitę kepti.

  3. Kepkite apie valandą, tada kaitrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir dar kepkite apie valandą. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite „pailsėti" apie 10 min.

  4. Bulves sudėkite į kepimui skirtą indą ar skardą. Šalia bulvių sudėkite ir česnako skilteles. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite į orkaitę kartu su ožiuko koja. Kepkite 150 laipsnių temperatūroje 45-60 min.

  5. Tada orkaitę perjunkite į grilio funkciją, nustatykite 240 laipsnių temperatūrą.

  6. Bulves patraiškykite kočėlu ar šakute, sudėkite rozmarino lapelius, alyvuoges, pabarstykite druska ir užkepkite orkaitėje, ko gražiai apskrus. Paruoškite padažą. Papriką nuskuskite, supjaustykite smulkiais kubeliais, Šalotinį svogūną nuskuskite ir susmulkinkite. Susmulkinkite ir mėtas, nutarkuokite laimo žievelę. Į dubenį berkite susmulkintas daržoves, pilkite alyvuogių aliejų, dėkite druską, juodą pipirą, spauskite laimo sultis ir viską gerai išmaišykite. Prieš patiekdami truputį pašildykite tortiliją, dėkite į ją jogurto, keptų bulvių, plėšytą šakute ožiuko koją ir įpilkite padažo. Ant viršaus pabarstykite sultenės lapų.


Asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!



ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg