top of page

Šefų Velykos: užkandžių keksas su žirneliais

„Šefų Velykų“ projektą tęsiame su laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėju, kulinarinių knygų autoriumi Alfu Ivanausku. „Man patinka, kai per Velykas namai būna pilni vaikų, nes tada galima ridenti margučius, juos daužyti ir švęsti pavasarį. O šventinio stalo neįsivaizduoju be kiaušinių, majonezų ir krienų, nes šis derinys tiesiog tobulas“, – sako Alfas.

VMG idėjinis lyderis atskleidžia, kad pats kasdien valgo juodą duoną su sviestu ir kiaušiniu, todėl šįkart nusprendė pristatyti idėją, kuri per Velykas gali pakeisti duoną: „Visiems tiems, kurie tingi kepti duoną ir nemėgsta mielių, siūlau išsikepti šį keksą, kuriame jų nėra. Be to, jį galima nuspalvinti ir paskaninti įvairiausiomis prieskoninėmis žolelėmis. Aš vietoj jų pasirinkau žirnelius, kurie pagražina keksą ir puikiai tinka prie virtų kiaušinių.“

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Užkandinis keksas su žirneliais

4–6 asm.

Jums reikės:

  • 200 g šaldytų žirnelių

  • 4 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 150 g VILNIAUS majonezo „Pirmas lietuviškas“

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 220 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  1. Paruoškite stačiakampę keksinę formą (10×24 cm).

  2. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3–5 min. Vandenį nukoškite.

  3. Kiaušinius lengvai paplakite su druska ir DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“. Sudėkite VILNIAUS majonezą „Pirmas lietuviškas“ ir išmaišykite. Suberkite sūrį.

  4. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir pabaigoje žirnelius.

  5. Išmaišykite ir sukrėskite tešlą į formą.

  6. Kepkite apie 40 min. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu.

  7. Patiekite su pavasariniais žalumynais.

Naujausi įrašai

bottom of page