Šefų Velykos: šis pyragas nustebins netikėtu svogūnų ir karamelizuotų apelsinų deriniu (receptas)

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Šefų Velykos: šis pyragas nustebins netikėtu svogūnų ir karamelizuotų apelsinų deriniu (receptas)


    Restorano „Roko virtuvė“ įkūrėjas, savininkas ir virtuvės šefas Rokas Galvonas sako, kad jam pačiam per šią šventę tenka intensyviai dirbti, tačiau stengiasi bent trumpai pabūti su šeima. „Per Velykas visada malkiniame pečiuje kepame Velykų bobą. Taip pat pagal tradicijas natūraliai dažome margučius, o kiti šventinio stalo patiekalai labai panašūs į gaminamus restorane“, – pasakoja jis.

    Norite, kad ir jūsų Velykų stalo vaišės būtų lyg iš geriausio restorano? Virtuvės šefas siūlo išmėginti svogūnų pyragą su karamelizuotais apelsinais ir graikiniais riešutais: „Šis patiekalas ypatingas tuo, kad jo pagrindiniai ingredientai yra apelsinai bei svogūnai, kurie daugeliui žmonių atrodo nesuderinami. Būtent tai ir yra patiekalo cinkelis.

    Svogūnų pyragas su karamelizuotais apelsinais ir graikiniais riešutais (Rokas Galvonas, „Roko virtuvė“)

    8–10 asm.

    Jums reikės:

    Viso pakelio KAUNO GRŪDAI miltinio mišinio kibinams

    170 g minkšto lengvai pratirpinto sviesto

    100 ml vandens

    Įdarui:

    400 g mėlynųjų svogūnų

    500 g apelsinų

    100 g cukraus

    Kelių šakelių čiobrelio

    50 g sviesto

    3 kiaušinių

    100 g kietojo sūrio

    150 g graikinių riešutų

    100 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)

    Druskos, pipirų

    Padažui:

    150 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)

    100 g kietojo sūrio

    50 g sviesto

    Kelių šakelių čiobrelio

    Druskos, pipirų

    Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais. Iš apelsinų išpjaukite skilteles. Į įkaitusią keptuvę suberkite apie 50 g cukraus.Cukrui išsilydžius, dėkite čiobrelį, susmulkintus svogūnus, truputį sviesto ir filiuotą apelsiną. Apelsinų padažą virkite apie 25–30 min., kad gerai nugaruotų.KAUNO GRŪDAI miltinį mišinį kibinams sumaišykite su sviestu bei vandeniu ir užminkykite tešlą. Į atvėsusius karamelizuotus svogūnus sudėkite kiaušinius, kietąjį sūrį, apelsinų padažą, graikinius riešutus, nutarkuokite vieno apelsino žievelę, įberkite truputį druskos bei pipirų.Tortinės formos kraštus išklokite tešla ir pilkite svogūnų masę. Uždenkite torto viršų dar vienu tešlos sluoksniu ir aptepkite kiaušinio plakiniu.Kepkite 180 °C karštumo orkaitėje apie 30–40 min.Padažui visus produktus pakaitinkite kartu. Pabaigoje išimkite čiobrelį.

    KAUNO GRŪDAI miltinis mišinys kibinams – tai puiki galimybė pasiekti tobulą rezultatą paprastai ir patogiai. Kepiniai garantuotai pavyksta: tiek pradedančiajam, tiek profesionalui. Norite nustebinti artimuosius visada gardžiu, puikaus skonio pyragu arba kibinais ar pyragėliais? Tam tereikia turėti KAUNO GRŪDAI miltinio mišinio kibinams pakelį.


    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg