Šakninių daržovių apkepas
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Šakninių daržovių apkepas


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 3–4 vienodo dydžio bulvių

  • 1 pailgo burokėlio

  • 2 nestorų batatų

  • 80 + 20 g sviesto

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Migdolų drožlių (pabarstyti)


1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Storasienę kepimo formą patepkite 20 g sviesto.

2. Daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausiai – specialia pjaustykle).

3. Ištirpinkite sviestą iki tepios masės, suberkite Provanso žoleles, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Daržovių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.

5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. Užberkite migdolų drožlių ir šaukite į orkaitę dar 10 min.

6. Ar daržovės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg