Šakninių daržovių apkepas

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Šakninių daržovių apkepas


    Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

    Reikia:

    • 3–4 vienodo dydžio bulvių

    • 1 pailgo burokėlio

    • 2 nestorų batatų

    • 80 + 20 g sviesto

    • 1 šaukšto Provanso žolelių

    • Žiupsnelio druskos

    • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

    • Migdolų drožlių (pabarstyti)


    1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Storasienę kepimo formą patepkite 20 g sviesto.

    2. Daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausiai – specialia pjaustykle).

    3. Ištirpinkite sviestą iki tepios masės, suberkite Provanso žoleles, pagardinkite druska ir pipirais.

    4. Daržovių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.

    5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. Užberkite migdolų drožlių ir šaukite į orkaitę dar 10 min.

    6. Ar daržovės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg