AŠ Ikona vmgonline

Įvairių rūšių kopūstų apkepas


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 1 brokolio

  • 1 vid. dydžio žiedinio kopūsto

  • 200 g briuselinių kopūstų

  • 3–4 saulėje džiovintų pomidorų puselių

  • 1 šaukštelio druskos

  • Sviesto (formai patepti)

  • Džiūvėsėlių (formai pabarstyti)


Padažui:

  • 50 g sviesto

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 šaukšto miltų

  • 0,5 l pieno

  • 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukšto krienų

  • 100 g kietojo sūrio

  • Žiupsnelis druskos


1. Paruoškite kepimo formą. Patepkite ją sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais.

2. Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir į jį sudėkite suskirstytus žiedynais brokolius ir žiedinius, taip pat – nuvalytus briuselinius kopūstus.

3. Virkite 3 min., po to nukoškite. Sumaišykite su pjaustytais džiovintais pomidorais.

4. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite svieste 2–3 min., po to suberkite miltus ir išmaišykite. Plona srovele nuolat maišydami supilkite pieną, įmaišykite garstyčias, krienus ir įberkite druskos. Užvirinkite nustatę mažą kaitrą. Nukaiskite ir suberkite sūrį, labai gerai išmaišykite.

5. Sudėkite daržoves į pateptą sviestu formą, užpilkite padažu.

6. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg