Žąsis, ilgai troškinta su raugintais kopūstais ir džiovintomis slyvomis

Atnaujinta: 2020 m. gruodžio 21 d.

5-6 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 4-5 val.

Orkaitės t-ra 160 °C

Reikia:

  • 1 žąsies (4–4,5 kg)

  • 2 l raugintų kopūstų

  • 200 g džiovintų slyvų

  • 3–4 obuolių

  • 1–2 šaukštai aliejaus

  • druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 1 šaukšto „Heinz“ padažo „Worcester“

1. Jei žąsis šaldyta, ją atšildykite. Įtrinkite iš vidaus ir iš išorės aliejaus ir „Heinz“ padažo „Worcester“ mišiniu, druska, pipirais, Provanso žolelėmis. Palikite nakčiai.

2. Obuolius nulupkite, supjaustykite ketvirtadaliais. Kopūstus sumaišykite su džiovintomis slyvomis ir obuoliais, viską sudėkite į gilesnę skardelę.

3. Ant viršaus uždėkite žąsį, ją galite įdaryti dalimi raugintų kopūstų. Uždenkite skardą aliuminio folija ir kepkite 160 °C temperatūros orkaitėje 4–5 valandas.

4. Įpusėjus kepti, nuimkite foliją, paukštį dažnai palaistykite susidariusiomis sultimis. Išjungę orkaitę dar kartą uždenkite žąsį aliuminio folija ir palaikykite 15–20 minučių.

Skanaus!