Želė ir šilkinės varškės skanėstas

Atnaujinta: 2021 m. sausio 1 d.

Kai norisi kažko lengvo, gaivaus ir saldaus, želė, šilkinė varškė ir uogos yra puikus pasirinkimas. Receptas deserto, kuris pradžiugins visus smaližiautojus.

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA.

4 asm.

Gaminimas 25 min.

Aušinimas 3 val.

Želė ir šilkinės varškės skanėstui pagaminti reikia:

  • Saujos mėgstamų uogų (šviežių ar šaldytų)

  • 6 želatinos lapelių arba miltelių

  • 0,5 l mėgstamų sulčių arba sulčių nektaro (pvz.: vyšnių)

  • Saujos šaldytų uogų

  • 1 apelsino

  • 300 g trintos varškės

  • 200 g vanilinių ledų

  • Kelių imbierinių sausainių

  1. Iš vaisių sulčių ir želatinos lapelių pagal instrukciją pasigaminkite želė. Į ją suberkite mėgstamas uogas ir supilkite į stiklines ar torto formą. Palikite atšalti apie 3 valandas.

  2. Varškę sumaišykite su truputį atitirpintais vaniliniais ledais ir viską gerai išmaišykite plaktuvu. Įtarkuokite apelsino žievelės.

  3. Dėkite paruoštą kremą ant sustingusios želė. Užbarstykite smulkintų sausainių ir šviežių uogų.

ALFO PATARIMAI:

· Želė skonį galite keisti rinkdamiesi vis kitas uogas ir sultis.

· Sausainius galite rinktis tokius, kokius mėgstate.

· Varškės ir ledų saldumą galite keisti papildomai įdėdami cukraus.

· Geriausia šį desertą patiekti iškart pagamintą, kad kremas išliktų purus ir gaivus. Bet jei kremą gaminsite iš anksto, įplakite į jį ištirpintos želatinos, taip jis bus stabilesnis ir tortą galėsite pjaustyti.

· Tokį desertą galite patiekti mažuose indeliuose arba didesniame inde.

Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt