Žalios, gaivios, traškios: salotos su vištiena ir avokadų padažu

Atnaujinta: 2021 m. rugpjūčio 17 d.

Lengvas patiekalas pietums ar vakarienei - traškios salotos su vištiena, cukinijomis ir avokadų padažu.

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Šio ir kitų laidos SKONIO IŠŠŪKIS receptų video galite rasti ČIA

Reikia:

  • 300 g vidinės vištienos filė

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio raudonėlio

  • Aliejaus (pašlakstyti)

  • 100 g graikiško jogurto

  • 2 avokadų

  • Baziliko lapelių

  • 1 šaukšto kaparėlių

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos (pagal skonį)

  • 1 žaliojo obuolio

  • 1 kaliaropės

  • 1 cukinijos

  • 50 g burokėlių lapų

  1. Vištieną pabarstykite druska, raudonėliu, pašlakstykite aliejumi ir iškepkite keptuvėje arba orkaitėje.

  2. Į kokteilinės indą sudėkite graikišką jogurtą, avokadą, bazilikus ir kaparėlius, pašlakstykite citrinų sultimis ir viską sutrinkite iki vientisos masės, paragaukite, jei reikia, įberkite druskos.

  3. Plonais šiaudeliais supjaustykite obuolį ir kaliaropę, sudėliokite ant salotų lapų, taip pat sudėliokite vištienos gabaliukus. Puoškite cukinijų juostelėmis ir burokėlių lapeliais. Patiekite su avokado padažu.

Skanaus!

Kokteilinę galite įsigyti ČIA