Žalieji falafeliai

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Reikia:

  • 1 brokolio

  • 200 g šaldytų ir atitirpintų žirnelių

  • 400 g konservuotų avinžirnių

  • 1 skiltelės česnako

  • žiupsnelio juodųjų pipirų

  • žiupsnelio druskos

  • ½ citrinos sulčių

  • žiupsnelio kario prieskonių

  • kelių šaukštų džiūvėsėlių

  • 1 l aliejaus kepti

1. Maisto smulkintuvu sutrinkite brokolį, žirnelius, avinžirnius ir česnaką.

2. Įmaišykite pipirus, druską, citrinų sultis ir kario prieskonius.

3. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

4. Virkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.