Šventinė meduolinė eglutė

Shutterstock.com

Daugiau receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje ALFAS VIENAS NAMUOSE. KALĖDOS. Ją pavartyti galite ČIA.

Meduolinei eglutei pagaminti reikia:

  • 140 g miltelinio cukraus

  • 110 g medaus

  • 60 g sviesto
     
    2 didelių kiaušinių

  • 1 šaukšto SANTA MARIA meduolių prieskonių

  • 370 g kvietinių miltų

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • Miltelinio cukraus pabarstyti

  • GLAJUI:

  • 1 kiaušinio baltymo

  • 120–140 g miltelinio cukraus

1. Tešlai skirtą miltelinį cukrų suberkite į puodą, supilkite medų, sudėkite sviestą ir kiaušinius. Palengva kaitinkite vandens vonelėje nuolatos maišydami tol, kol masė taps vientisa.

2. Birius ingredientus bei SANTA MARIA meduolių prieskonius sumaišykite ir 1/3 suberkite į dar šiltą masę, išmaišykite ir suberkite likusius. Išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 24 val. šaldytuve.

3. Tešlą vėl gerai išminkykite, kočiokite 2–3 mm storio lakštais ir spauskite įvairaus dydžio žvaigždutes.

4. Sudėkite į skardą ir kepkite 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

5. Iškepusius meduolius ataušinkite, sudėliokite eglutę, sutvirtinkite meduolius glajumi. Palikite, kol sutvirtės. Eglutę pabarstykite milteliniu cukrumi.

6. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos plakdami po truputį berkite miltelinį cukrų.

Skanaus!