Švediški kukuliai

4 asm.

Gaminimas 25 min.

Reikia:

  • 16 mėgstamų kukulių

  • 3–4 riekelės rūkytos šoninės

  • 100 g neriebios grietinės

  • ryšelis krapų

  • ½ citrinos sulčių

  • žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukštas spanguolių

  • druskos

1. Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, nustatę mažą kaitrą. Į tą pačią keptuvę sudėkite kukulius, įpilkite apie 100 ml vandens, uždenkite ir juos pašildykite.

2. Suberkite spanguoles ir lengvai patraiškykite šakute. Supjaustykite krapus.

3. Į keptuvę sukrėskite grietinę ir išmaišykite, kaitinkite, kol grietinė lengvai sutirštės. Suberkite krapus, citrinos žievelę, įpilkite citrinos sulčių pagal skonį, jei reikia, įberkite druskos. Išmaišykite.

4. Patiekite su bulvių koše.