Švediški blyneliai

2 asm.

Gaminimas 30 min.

Reikia:

  • 5 valytų vidutinio dydžio bulvių

  • 1 ropinio svogūno

  • 1 kiaušinio

  • 150 g karštai rūkytos skumbrės

  • 100 g sūdytos arba rūkytos lašišos

  • druskos, pipirų

  • 5 šaukštų aliejaus kepti

  • 4 šaukštų grietinės

  • ½ tarkuotos citrinos žievelės

1. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka. Truputį nuspauskite skysčio perteklių.
 
2. Smulkiai suplėšykite skumbrę, supjaustykite lašišą ir sudėkite ją į tarkuotas bulves. Paskaninkite druska ir pipirais (nepadauginkite druskos, nes žuvis sūri). Išmaišykite.
 
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite norimo dydžio blynelius.
 
4. Patiekite su grietine, sumaišyta su tarkuota citrinos žievele.