Šokoladinis pyragas su avietėmis

Vytautės Ribokaitės nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Reikia:

Biskvitui:

  • 6 baltymų

  • 150 g cukraus pudros

  • 150 g migdolų

  • 100 g šokolado

Šokoladiniam glajui:

  • 200 g šokolado

  • 30 g sviesto

  • 30 ml espresso

  • 100 ml grietinėlės

  • 20 g brendžio

  • 150 g aviečių

1. Miltelinį cukrų persijokite. Šokoladą susmulkinkite, taip pat susmulkinkite migdolus.

2. Baltymus po truputį pradėkite plakti, palaipsniui berkite miltelinį cukrų. Išplakite `iki standžių putų, sumaišykite su smulkintais migdolais ir su smulkintu šokoladu.

3. Tešlą sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C – kol medinis iešmelis bus sausas.

4. Glazūrai pakaitinkite grietinėlę, suberkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite jį, supilkite brendį, espreso, viską išmaišykite.

5. Iškepusį pagrindą patepkite glajumi, užberkite aviečių.