Šokoladinis džiaugsmas, nuo kurio apsąla širdis: fantastiški Deivydo Praspaliausko putėsiai

Atnaujinta: 2020 m. rugpjūčio 31 d.

Šįkart siūlome pasigaminti šokoladinį džiaugsmą širdžiai – žinomas Lietuvos šefas Deivydas Praspaliauskas dalijasi šokoladinių putėsių receptu, kurį paruošti paprasta ir neužima daug laiko. Vos 5 ingredientai, o skonis lyg aukščiausios klasės deserto. Be to, šiuose šokoladiniuose putėsiuose nėra glitimo, tad puikiai tiks visiems, jo vengiantiems!

Šokoladiniai putėsiai

Reikia:

  • 300 g šokolado
     
    150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
     
    200 g sviesto
     
    4 kiaušinių (atskirai trynių ir atskirai baltymų)
     
    200 g šilauogių

  1. Ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu ant vandens vonelės.

  2. Išplakite trynius su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi iki trištos putų masės.

  3. Išplakite baltymus iki standžių putų.

  4. Viską labai atsargiai, mentele, sumaišykite kartu.

  5. Pabaigoje įmaišykite uogas. Supilstykite masę į formeles ir palikite šaldytuve mažiausiai 3 val.

Skanaus!