Šlapias rudeniškas obuolių ir migdolų pyragas

Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE ir videoreceptą žiūrėkite ČIA

Reikia:

  • 100 g migdolų

  • 100 g sviesto

  • 50 g miltų

  • 60–70 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • Žiupsnelio SANTA MARIA cinamono

  • 2 citrinų nutarkuotos žievelės

  • 4 didelių obuolių

1. Obuolius nulipkite (bet galite naudoti ir su ja).

2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukraus miltelius, cinamoną ir sutrinkite.

3. Migdolus sumalkite (galite prieš tai nuplikyti ir nuimti žievelę). Suberkite į dubenį. Įtarkuokite obuolius ir citrinų žievelę. Kruopščiai išmaišykite, geriausiai – su rankomis.

4. Suberkite miltus ir dar kartą permaišykite.

5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą, viršų išlyginkite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 min. arba kol gražiai apskrus.

ALFO PATARIMAI:

· Jei obuoliai saldūs, pakaks 50 g cukraus, jei rūgštūs – prireiks ir 100 g.

· Šiam pyragui kepimo miltelių neprireiks.

· Geriausiai rinktis ir saldžius, ir rūgščius obuolius viename pyrage – tuomet skonis bus intensyvesnis.

Skanaus!