Šių vištienos sparnelių nereikės net marinuoti, o skonio nepamiršite niekada

Atnaujinta: 2021 m. liepos 16 d.

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Kulinarinę laidą VIENAS GAMTOJE žiūrėkite ČIA

Reikia:
 
Vištienos sparnelių
 
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
 
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
 
Glazūrai:
 
Citrinos žievelės
 
Česnako
 
4 šaukštų DAUMANTŲ „WOW MAMA“ BBQ juodųjų česnakų padažo
 

 
1. Vištienos sparnelius apipilkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Viską gerai įmasažuokite, kad sparneliai pasidengtų mišiniu.
 
2. Dėkite sparnelius į grilį, vidinė temperatūra turėtų būti apie 200 laipsnių. Nepamirškite vartyti. Neperkepkite.
 
3. Į gilesnį dubenį įtarkuokite citrinos žievelės, šviežio česnako ir įpilkite barbekiu padažo. Viską išmaišykite teptuku.
 
4. Prieš sparnelių kepimo pabaigą, aptepkite juos glazūra. Apkepkite, apverskite kita puse ir vėl aptepkite glazūra.
 
5. Išimkite sparnelius ir įdėkite atgal į dubenį su glazūra. Sumaišykite taip, kad sparneliai ja pasidengtų.
 

ALFO PATARIMAI


 
•  Galite patys pasirinkti, kokias sparnelių dalis naudosite.
 
•  Aptepus sparnelius glazūra, nekepkite jų per ilgai, nes glazūra yra saldi ir sparneliai gali sudegti.

Skanaus!