Šiltos cukinijų salotos su lašiša

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Reikia:

  • 2 vid. dydžio cukinijų (~po 220–250 g)

  • Aliejaus (kepti)

  • 30 g auksinių razinų

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g fetos

  • 100 g lašišos gabaliukų salotoms

  • Kelių bazilikų šakelių

1. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais arba žiedais, suberkite į keptuvę su aliejumi, taip pat sudėkite razinas ir trumpai pakepinkite. Pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite druska.

2. Lėkštėje dėliokite keptas cukinijas ir razinas, patrupinkite fetos, sudėliokite lašišos gabaliukus ir užberkite bazilikų lapelių.