Šiek tiek primena žuvį: salierų kepsniai „nori“ dumblių lapuose

Mes nesakysime, kad salierų kepsniai pakeičia žuvį. Bet mes pasakysime, jog veganams tikrai patiks šie kepsniai su lengvu jūros poskoniu.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Salierų kepsneliams reikia:

  • 1 didelis virtas saliero gumbas

  • 4 „nori“ dumblių lapai

  • 2 šaukštai sojų padažo

  • 2 šaukštai bolivinių balandų dribsnių arba avižų sėlenų

  • Aliejaus kepti

1. Salierą nulupkite ir supjaustykite 1 cm storio riekelėmis. Apmirkykite saliero riekeles sojų padaže, apvyniokite „nori“ lapais.

2. Paruoštus kepsnius apvoliokite bolivinių balandų dribsniuose, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite po 3–4 min. iš kiekvienos pusės.

3. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Skanaus!