Skalsi, sunki ir labai madinga šiaurinė sėklų ir riešutų duona (Receptas)

Skalsi, sunki ir vis dar be galo madinga duona, o jos receptas toks lengvas, kad išsikepti ir įsimylėti nuo pat pirmo kepimo tikrai verta. Tiesa, ši duona kitaip dar vadinama Nordic paleo bread. Skanaus!

1 vnt.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.

Sėklų ir riešutų duonai iškepti reikia:

  • 100 g migdolų

  • 100 g moliūgų sėklų

  • 100 g juodųjų sezamų

  • 100 g saulėgrąžų

  • 100 g linų sėmenų

  • 100 g paprastųjų sezamų

  • 5 kiaušinių

  • 100 ml aliejaus

  • 1 šaukšto druskos

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite stačiakampę formą (11 x 25 cm).

  • Visus duonos ingredientus sumaišykite kartu, sudėkite į formą ir šaukite į orkaitę.

  • Kepkite valandą, kol kepalas sutvirtės.

  • Aušinkite formoje 10–15 min., o po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių.

Skanaus!