Šalta pomidorų sriuba

Atnaujinta: 2020 m. rugpjūčio 26 d.

4 asm.

Gaminimas 25 min.
 

Reikia:

  • 1 stiklinės pomidorų sulčių

  • 800 g pomidorų

  • 2 saldžiųjų paprikų

  • ½ mėlyno svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio cukraus

  • druskos, juodųjų pipirų

  • kelių lašelių tabasko padažo

1. Pomidorų odelę įpjaukite kryžiuku. Juos 30 sekundžių sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Greitai išgriebkite ir sudėkite į ledinį vandenį. Greitai nulupkite odelę.
 
2. Išvalykite ir truputį pasmulkinkite paprikas, nulupkite svogūną ir česnaką.
 
3. Taip paruoštas daržoves kartu su kitais ingredientais sudėkite į kokteilinę ar virtuvinį kombainą ir sutrinkite.
 
4. Patiekite indeliuose su ledukais.
 
5. Skanaukite su paskrudinta šviesia duona.
 
*Sriubą galite patiekti netikėtame inde, pvz., gilioje dėžutėje nuo sausainių.

Skanaus!