Žuvis su pistacijų plutele ir gardžiu moliūgų padažu (Receptas)

Atnaujinta: sau 19

Receptas, vertas net ir sekmadieninių pietų stalo. Žuvis su pistacijų plutele ir gardžiausiu pasaulyje moliūgų padažu nustebins net įnoringiausią ragautoją. Lengva pagaminti.

VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Žuvies troškinys su daržovėmis

Žuvies karis


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Žuviai su traškia plutele pagaminti reikia:

  • 50 g lukštentų sūdytų pistacijų

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 nubraukto šaukštelio džiovintų česnakų

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukštelio smulkintų krapų

  • 4 gabaliukų menkės filė (po 120–140 g)

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

Moliūgų padažui:

  • 500 g nuvalyto muskatinio moliūgo

  • 1 nedidelio poro baltosios dalies

  • 1 skiltelės česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  1. Pistacijas susmulkinkite ir sumaišykite su tarkuotu kietuoju sūriu, česnakais, tarkuota citrinos žievele bei krapais.

  2. Menkę pasūdykite ir dėkite į kepimo formą, pašlakstytą aliejumi. Riešutų ir sūrio mase apdenkite menkės gabaliukus.

  3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 20 min.

  4. Smulkiai supjaustytus moliūgus, porą ir česnaką sudėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Reikalui esant, įpilkite vandens. Visas daržoves sutrinkite, įberkite druskos ir muskato riešuto.

  5. Išimkite formelę kartu su žuvimi, jei ten yra skysčio – nupilkite ir supilkite moliūgų tyrę. Dar trumpam įdėkite formelę į orkaitę, kad padažas sušiltų.

  6. Puoškite porų gabaliukais, briuselinių kopūstų lapeliais.

Skanaus!