VMG valgo: labai žali pietūs vegetarams, arba tobulas garnyras prie vištienos

Atnaujinta: 2020 m. kovo 17 d.

Jums reikės:

  • 250 g virtų perlinių kruopų (paragaukite pakeitę grikiais arba bolivinėmis balandomis )

  • 1 cukinijos

  • ½ žiedinio kopūsto

  • ¼ brokolio

  • 3 trumpavaisių agurkų

  • 100 g žaliųjų žirnelių

  • saujos šilauogių (paragaukite pakeitę gervuogėmis)

  • šaukštelio „chia“ sėklų

  • kelių mėtos šakelių

  • ½ citrinos

  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

Receptas:

  1. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstykite nedideliais žiedynais.

  2. Cukiniją supjaustykite nedideliais griežinėliais. Šias daržoves kartu su žaliaisiais žirneliais sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.

  3. Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8 min.

  4. Keptas daržoves šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su kruopomis ir pjaustytais agurkais.

  5. Apibarstykite uogomis, „chia“ sėklomis, mėtomis ir apšlakstykite citrinos sultimis.

#alyvuogės #žalios #vmgvalgo #ŽivilėGeina #vegetarams #salotos #cukinijos #agurkai #brokoliai