Atnaujinta: 2020 m. kovo 19 d.
Spalvinga pietų improvizacija, pavaldi likučiams šaldytuve po savaitgalio ir skirta eksperimentams: pupeles drąsiai keiskite avinžirniais, o batatus – paprikomis, cukinijomis ar baklažanais.
Valerijos Stonytės nuotr.
Jums reikės:
1 svogūno
400 g batatų
150 g vyšninių pomidoriukų
400 g konservuotų raudonųjų pupelių
100 g pievagrybių
nedidelės gūžės traškių salotų (pvz., romaninių)
ryšelio šviežių petražolių arba kalendrų
½ šaukštelio maltos rūkytos paprikos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus (kepti)
druskos, juodųjų pipirų
Užpilui:
1 skiltelės česnako
1–2 šaukštų balzaminio acto
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
Receptas
Pomidorus supjaustykite pusiau, o svogūną – plonais griežinėliais (perliekite juos šaltu vandeniu – bus ne tokie aitrūs).
Smulkiai suplėšykite arba supjaustykite salotas ir sukapokite petražoles.
Taip paruoštas daržoves dideliame dubenyje sumaišykite su pupelėmis.
Paruoškite užpilą: tarkuotą česnaką sumaišykite su balzaminiu actu ir aliejumi, įberkite žiupsnelį druskos.
Nulupkite ir kubeliais supjaustykite batatus, pievagrybius – plonais griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite pjaustytus batatus. Užberkite druskos, juodųjų pipirų ir rūkytos paprikos.
Kepkite, kol batatai suminkštės, tuomet sudėkite pievagrybius ir maišydami kepkite dar apie minutę.
Keptas daržoves, kol šiltos, įmaišykite į salotas ir užpilkite paruoštu užpilu.