Tobulas varškės ir bananų pyragas

Atnaujinta: 2020 m. vasario 4 d.

Bananų pyragas su varške

  • Tešlai:

  • 300 g miltų

  • 200 g sviesto

  • Šaukštas grietinės

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • Žiupsnis druskos

  • Įdarui:

  • 4 bananų

  • 200 g varškės

  • 100 g cukraus

  • Vanilinio cukraus

  • 2 kiaušinių

  • Kokoso drožlių papuošimui

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.

  2. Šaltą sviestą rankomis sumaišome su miltais, dedame grietinę, kepimo miltelius, druską. Triname tarp pirštų, kol sviestas ir miltai susijungia į vientisą masę. Aš formuoju tokį rutulį ir dedu jį į šaldytuvą pailsėti.

  3. Kol tešla ilsisi, pasidarome įdarą. Bananus dedame į trintuvą, sutriname į skystą masę. Tada dedame varškę, kiaušinius, cukrų. Viską sutriname. Galite varškę su cukrumi ir bananus trinti atskirai ir sumaišyti tik pabaigoje.

  4. Galiausiai į apvalią skardą dedame tešlą ir pirštais tolygiai ja padengiame visą skardą. Suformuojame kraštelius. Pagrindą subadome šakute.

  5. Ant pagrindo pilame bananų ir varškės įdarą.

  6. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, kol pyragas įgauna gražią auksinę spalvą. Įpusėjus kepimui patikrinkite, kaip sekasi kepti – aš paprastai pridengiu pyragą foliją, kad nedegtų viršus.

  7. Iškepusį pyragą atvėsiname ir leidžiame pailsėti šaldytuve arba balkone (kol lauke dar šalta). Papuošti galite užbarstydami kokoso drožlių.