Rugilės bananiniai blynai

Atnaujinta: 2020 m. vasario 23 d.

Reikia:

  • 1 stiklinė miltų
     
    1 šaukštas cukraus
     
    1 šaukštelis kepimo miltelių
     
    Žiupsnelis druskos
     
    1 kiaušinis
     
    1 stiklinė pieno (galima pakeisti augaliniu pienu)
     
    2 šaukštai aliejaus (Rugilė naudojo alyvuogių aliejų, bet tinka ir bet koks kitas – svarbu, kad tai būtų kuo sveikesnė alternatyva)
     
    2 bananai

  1. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

  2. Atskirame inde sumaišykite kiaušinį, pieną, aliejų ir bananus.

  3. Supilkite miltų mišinį į bananų tyrę. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynus, kol lengvai paruduos iš abiejų pusių. SVARBU: neperkepti!

  4. Iškepusius blynus pagardinkite su savo mėgstamiausiais ingredientais. Šį kartą buvo pasirinktos avietės bei cukraus pudra, tačiau galima rinktis ir ledus, įvairias uogienes, grietinę arba graikišką jogurtą, kitus pagardus.