Viščiukas su kalėdiniais prieskoniais ir konjaku

Reikia:

  • 1 viščiuko (1,2–1,4 kg)

  • Marinatui:

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 100 g minkšto sviesto

  • 3 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų konjako

  • 1 šaukšto cukraus „Farinas“

  • 1 šaukštelio maltų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai, muskatas, imbieras)

  • druskos

1. Į minkštą sviestą suberkite tarkuotą česnaką, prieskonius, cukrų, druską, įpilkite aliejaus ir konjako. Viską gerai išmaišykite.

2. Paruoštu sviestu įtrinkite viščiuką ir palikite marinuotis kelioms valandoms arba per naktį.

3. Viščiuką kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.