Vištienos sparneliai su pikantišku kavos glajumi

Atnaujinta: 2020 m. spalio 7 d.

Reikia:

  • 1 kg vištienos sparnelių

  • 400 ml mėsos sultinio

  • 150 ml stiprios kavos

  • 1 šaukšto Vusterio padažo

  • 2 šaukštų klevų sirupo

  • 3 šaukštų kukurūzų krakmolo

  • 2 šaukštų sviesto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

Sparnelius įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais.

Sudėkite sparnelius į kepimo formą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Tuo metu nedideliame puode pakaitinkite sultinį, kavą, Vusterio padažą ir klevų sirupą, kol užvirs. Krakmolą sumaišykite su keliais šaukštais vandens ir supilkite į užvirusį padažą.

Nuolat plakdami šluotele išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Įberkite druskos, pipirų įmaišykite sviestą.

Išimkite sparnelius iš orkaitės, atsargiai aptepkite juos ir kepkite dar apie 10 min.

Skanaus!