Vištienos sparneliai barbekiu su vyšniomis

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

55 min. (Zzz nuo 1 val.)

Reikia:

1,2 kg vištienos sparnelių

Marinatui:

50 ml barbekiu padažo

20 ml pomidorų pastos

30 ml aliejaus

1 šaukšto česnako granulių

1 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių

1 šaukštelio druskos

200 g šaldytų vyšnių

  1. Visus marinato ingredientus, išskyrus vyšnias, sumaišykite, į jį sudėkite sparnelius. Palikite 2–3 val., o geriausiai – nakčiai.

  2. Sudėkite sparnelius su visu marinatu į skardelę, suberkite vyšnias.

  3. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje, kartkartėmis patepdami susidariusiu padažu.