Vištienos iešmeliai

4 asm.

Gaminimas 1 val.

Reikia:

  • 2–3 šaukštų žaliosios citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 šaukštelio kario miltelių

  • 4 šaukštų graikiško jogurto

  • 4 šaukštų pomidorų tyrės

  • 4 vištienos filė gabaliukų (po 150–170 g)

  • 1 šaukštelio smulkintų rozmarinų „spygliukų“

1. Pusvalandžiui užmerkite medinius iešmelius.

2. Vištieną supjaustykite kubeliais (maždaug 2 cm ilgio). Sumaišykite visus likusius ingredientus. Vištieną sudėkite į marinatą ir palikite pusvalandžiui. Po pusvalandžio suverkite ant iešmelių.

3. Kepkite orkaitėje nustatę grilio režimą. Kartkartėmis apverskite. Patiekite su kruopų garnyru. Puikiai tinka lęšiai, šparaginės pupelės, kitos daržovės.