Vištiena su avokadais

2 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 185 °C

Reikia:

  • apie 400 g vištienos filė

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio maltos rūkytos paprikos

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 1 avokado

  • kelių šaukštų plonai pjaustyto arba tarkuoto kietojo sūrio

  • 200 g virtų arba konservuotų kukurūzų

  • 2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių

  • kelių šaukštų šviežių petražolių arba baziliko

  • druskos, juodųjų pipirų

  • šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį, bet nebūtina)

1. Vištienos filė įtrinkite aliejumi, rūkyta paprika ir vyno actu.

2. Leiskite pasimarinuoti bent pusvalandį ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

3. Avokadą supjaustykite, sumaišykite su kukurūzais ir sūrio drožlėmis.4. Apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite kapotais žalumynais, pagardinkite pipirais, druska, aitriąja paprika ir patiekite su kepta vištiena.