Verslo pietūs: „Ti‘ana“ ir „Buon Giorno Taverna“

Uždelsto pavasario ženklų šį pirmadienį ieškome dviejuose itališkuose Vilniaus restoranuose. Ir šis sprendimas pažvelgti, kaip verda išskirtinai tik Apeninų pusiasalio virtuvės puodai, nereiškia, kad kvėpuosime picomis ir makaronais. Pietūs buvo tokie pat įvairūs, kaip ir Italija.

Restoranas „Ti‘ana“, Didžioji g. 3, Vilnius

Restoranas „Ti‘ana“ turi ir prancūzų virtuvės patiekalų, bet didžioji meniu dalis yra skirta būtent itališkai virtuvei. „Ti‘ana“ mums pristatė tris patiekalus, kurie tinka ne tik verslo pietums, bet, apskritai, yra tokie, kurių pavasarį reikėtų paragauti kiekvienam žmogui ir taip iš jūros gėrybių pasisemti sveikatos bei papildyti cinko atsargas. Virtuvės šefas – Jaroslavas Girdzijevskis.

• Penktojo skonio „umami“ austrės iš Airijos su klasikiniais pagardais – svogūnu su balzaminiu actu, citrina ir šiek paskrudinta duonele su natūraliu sviestu. 3 vnt. kaina – 18 Eur.

Linos Jakubauskaitės nuotr.

• Tiršta jūros gėrybių (šukutės, krevetės, midijos, truputis marmurinio ešerio ir tuno) žuvienė natūralioje pomidorų tyrėje su baziliku. Kaina – 12 Eur.

Linos Jakubauskaitės nuotr.

• Ant grilio kepta delfinžuvė, patiekta su bulvių koše, pesto padažu ir ant grilio keptomis daržovėmis. Kaina – 24 Eur.

Linos Jakubauskaitės nuotr.

Restoranas „Buon Giorno Taverna“, Vokiečių g. 20, Vilnius

Restorane dienos pietų meniu yra keičiamas kasdien. Bendra dienos pietų, į kuriuos įeina sriuba, karštas patiekalas arba užkandis ir mėtinė arbata, kaina – 5,50 Eur. Virtuvės šefė – Ieva Simonavičienė.

• Pomidorinė jūros gėrybių sriuba. Kaina dienos pietų metu – 1,60 Eur. Ne dienos pietų metu – 4,30 Eur.

Linos Jakubauskaitės nuotr.

• Kepti baklažanai su mocarelos sūriu ir vyšniniais pomidorais. Kaina – 3,90 Eur.

Linos Jakubauskaitės nuotr.

• Itališkas „panettone“ pyragas su apelsinais ir vaniliniais ledais. Kaina – 2,70 Eur.

Linos Jakubauskaitės nuotr.

#viduržemioregionas #itališka #skanu #verslopietūs #tiana #vilnius #buongiornotaverna