Verslo pietūs: „Balzac“, „Belgai“, „Panama Food Garden“

Šį pirmadienį verslo pietų akiratyje – trijų skirtingų pasaulio virtuvių improvizacijos. Apsilankėme prancūziškame „Balzak“, belgiškame „Belgai“ ir maisto kurorto dvasią palaikančiame „Panama Food Garden“.

Restoranas „Balzac“, Savičiaus g. 7, Vilnius

Prancūziškos muzikos pripildytame restorane pietų meniu yra keičiamas kas savaitę. Belaukdami pietų, skaitome straipsnį apie žymaus prancūzų rašytojo Onorė de Balzako, kurio garbei ir pavadintas restoranas, viešnagę Tauragėje. Pietaudami taurę vandens gausite nemokamai. Virtuvės šefas – Christianas Mathisas.

• Trinta moliūgų sriuba su skrebučiais. Kartu patiekiamas prancūziškas batonas su žolelių sviestu. Kaina – 2 Eur.

Moliūgų sriuba (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

• „Nicos“ salotos su ančiuviais, tunu, kiaušiniu, pomidorais, gražgarstėmis, kaparėliais, bulvėmis, raudonaisiais svogūnais ir romaninių žolelių padažu. Kaina – 3,80 Eur.

„Nicos“ salotos (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

• Kiaulienos iešmeliai su ryžių bokšteliu, morkomis ir čiobrelių bei rozmarinų padažu. Kaina – 4,95 Eur.

Kiaulienos iešmeliai (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Restoranas „Belgai“, Rūdninkų g. 15, Vilnius

Vienintelis belgiškos virtuvės restoranas Vilniuje verslo pietums siūlo rinktis iš sriubos, salotų ir dviejų antro patiekalo variantų. Verslo pietų meniu yra keičiamas kasdien. Pietaudami taurę vandens gausite nemokamai. Virtuvės šefė – Danutė Lenkevič.

• Midijos su šviežiomis žolelėmis ir skrudintomis bulvytėmis. Kaina – 5,5 Eur.

Midijos (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

• Antiena „Brabant style“, patiekiama su karamelizuotomis cikorijomis, bulvių košės bokšteliu, vyšnių ir alaus padažu. Kaina – 16,80 Eur.

Antiena (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

• Krembriulė su raudonaisiais serbentais, braškėmis, gervuogėmis ir mėtos lapeliais. Kaina – 3,77 Eur.

Creme Brulee (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

Restoranas „Panama Food Garden“, Vykinto g. 17A, Vilnius
 

 
Šis restoranas mėgsta išbandyti skirtingas pasaulio virtuves, bet labiausiai orientuojasi į pietietišką virtuvę, kurioje dominuoja jūros gėrybės. Kiekvieną rytą „Panama Food Garden“ kepa savo duoną. Verslo pietų meniu yra keičiamas kasdien. Pietaudami taurę vandens gausite nemokamai. Bendra dviejų patiekalų pietų kaina – 5,50 Eur.
 

 
• Trinta špinatų sriuba su džiūvėsėliais ir saulėgrąžų daigais.

Špinatų sriuba (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

• Salotos su dviejų rūšių „tagliatelle“ makaronais, krevetėmis, midijomis, aštuonkojais, žolelių padažu.

Salotos (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

• Jautienos išpjova su didžiąja krevete, žirnelių ir mėtų muslinu bei karamelizuotomis morkomis ir prancūziškomis bulvytėmis.

Jautienos išpjova (Linos Jakubauskaitės nuotr.)

#kepsnys #sriuba #Belgai #salotos #Balsac #verslopietūs #midijos #jūrųgėrybės #Panamafoodgarden