Velykinė pascha

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

1 pascha

Gaminimas 30 min.

Zzz 12 val.

Reikia:

  • 1 kg varškės (9 proc.)
     
    1 kiaušinio trynio (kartais dedu ir smulkintą virtą trynį)
     
    150 g sviesto
     
    200 ml plakamosios grietinėlės
     
    150 g miltelinio cukraus
     
    1 citrinos
     
    300 g džiovintų vaisių ir riešutų (slyvų, spanguolių, riešutų mišinio)

  • Vaisių, uogų, valgomųjų gėlių (papuošti)

  1. Varškę gerai pertrinkite per sietelį.

  2. Minkštą sviestą suplakite su kiaušinio tryniu ir milteliniu cukrumi. Nutarkuokite citrinos žievelę, vaisius ir riešutus susmulkinkite.

  3. Į varškės masę sukdami sudėkite išplaktą sviestą, palengva suberkite citrinos žievelę ir vaisius. Iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę.

  4. Gautą masę sukrėskite į skylėtą indą (pvz., nedidelį koštuvą), išklotą švaria drobele ar marle. 

  5. Užlenkite medžiagos kraštus ir paslėkite. Dėkite į šaldytuvą nakčiai, o ryte išimkite iš formos, nuimkite drobelę ir papuoškite.

Skanaus!