Atnaujinta: 2020 m. vasario 11 d.
Po didelio susidomėjimo šiuo „ramen“ sriubos receptu su vištiena, sulaukėme klausimų, o kaipgi ruošti japonišką sriubą be mėsos ar žuvies, ar tai apskritai įmanoma? Atsakome – dar ir kaip įmanoma, ypač ją ruošiant su specialiais „ramen“ makaronais, kurie yra sukurti taip, kad karštoje sriuboje išlaikytų puikią tekstūrą.
Jums reikės (4 asm.):
1 pakelio „Santa Maria“ ramen makaronų
1 l daržovių sultinio (2 sultinio kubelių, 1 l vandens)
2 šaukštų smulkiai pjaustyto imbiero
2 skiltelių česnako
2 šaukšto aliejaus
2 „pak choi“ salotų galvučių
1 pakelio tofu sūrio
200 ml šaldytų sojų pupelių
70 g mažųjų špinatų
2 šaukštelio nerafinuoto cukraus
3 šaukštų „Santa Maria“ tamsaus „Tamari“ sojų padažo
1 šaukšto „Santa Maria“ ryžių acto
Druskos, pipirų (pagal skonį)
150 g šitaki grybų
Kaip gaminti:
Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės esančius nurodymus. Supilkite į koštuvą ir perplaukite šaltu vandeniu.
Užkaiskite daržovių sultinį.
Susmulkintą imbierą ir česnaką suberkite į sultinį. Užvirkite ir sumažinkite kaitrą.
Aliejuje apkepkite grybus ir sudėkite į sultinį.
Išilgai susmulkinkite „pak choi“ salotas ir sudėkite į sultinį.
Mažais kubeliais supjaustykite tofu sūrį.
Makaronus, tofu sūrį, sojų pupeles ir špinatus išskirstykite į 4 dubenėlius.
Dar kartą užvirkite sultinį, sudėkite nerafinuotą cukrų bei supilkite sojų padažą ir ryžių actą.
Karštą sultinį supilkite į paruoštus dubenėlius, o pildami įsitikinkite, kad į kiekvieną dubenėlį pakliūtų reikiamas kiekis grybų.
Patiekite su lazdelėmis ir šaukštais.