Vegetariška „ramen“ makaronų sriuba su tofu ir „shiitake“ grybais

Atnaujinta: 2020 m. vasario 11 d.

Po didelio susidomėjimo šiuo „ramen“ sriubos receptu su vištiena, sulaukėme klausimų, o kaipgi ruošti japonišką sriubą be mėsos ar žuvies, ar tai apskritai įmanoma? Atsakome – dar ir kaip įmanoma, ypač ją ruošiant su specialiais „ramen“ makaronais, kurie yra sukurti taip, kad karštoje sriuboje išlaikytų puikią tekstūrą.

Jums reikės (4 asm.):

1 pakelio „Santa Maria“ ramen makaronų
 

 
1 l daržovių sultinio (2 sultinio kubelių, 1 l vandens)
 

 
2 šaukštų smulkiai pjaustyto imbiero
 

 
2 skiltelių česnako
 

 
2 šaukšto aliejaus
 

 
2 „pak choi“ salotų galvučių
 

 
1 pakelio tofu sūrio
 

 
200 ml šaldytų sojų pupelių
 

 
70 g mažųjų špinatų
 

 
2 šaukštelio nerafinuoto cukraus
 

 
3 šaukštų „Santa Maria“ tamsaus „Tamari“ sojų padažo
 

 
1 šaukšto „Santa Maria“ ryžių acto
 

 
Druskos, pipirų (pagal skonį)
 
150 g šitaki grybų

Kaip gaminti:

  1. Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės esančius nurodymus. Supilkite į koštuvą ir perplaukite šaltu vandeniu.

  2. Užkaiskite daržovių sultinį.

  3. Susmulkintą imbierą ir česnaką suberkite į sultinį. Užvirkite ir sumažinkite kaitrą.

  4. Aliejuje apkepkite grybus ir sudėkite į sultinį.

  5. Išilgai susmulkinkite „pak choi“ salotas ir sudėkite į sultinį.

  6. Mažais kubeliais supjaustykite tofu sūrį.

  7. Makaronus, tofu sūrį, sojų pupeles ir špinatus išskirstykite į 4 dubenėlius.

  8. Dar kartą užvirkite sultinį, sudėkite nerafinuotą cukrų bei supilkite sojų padažą ir ryžių actą.

  9. Karštą sultinį supilkite į paruoštus dubenėlius, o pildami įsitikinkite, kad į kiekvieną dubenėlį pakliūtų reikiamas kiekis grybų.

  10. Patiekite su lazdelėmis ir šaukštais.

#ramenas #sriuba #japonija #azija #ramen