Veganai per Užgavėnes nebadaus: ypatingo gardumo blynų receptas

Užgavėnės – šventė visiems. Žiemą kepdami blynus veja ir veganai ar netoleruojantieji laktozės. Kokią paslaptingą tešlą be kiaušinių ir pieno jie maišo? Atskleidžiame visas paslaptis!

Iš tiesų, nieko stebuklingo jų receptuose nėra. Pirma, pamirškite kiaušinius. O gal šiandien šaldytuve jų net neturite? Dar geriau. Antrasis žingsnis – tinkamas pienas. Jų įvairovė parduotuvėse leis išsirinkti mėgstamiausią. Avižų, ryžių, riešutų (migdolų, kokosų, lazdynų) ar sėklų (pavyzdžiui, sezamų).

Nepatingėkite augalinio pieno pasiruošti namuose. Tai visiškai paprasta. Tereikia norimus riešutus ilgai pamirkyti vandenyje (8–12 val.). Vėliau juos nuplaukite, sumaišykite su 2–3 kartus didesniu kiekiu vandens ir sudėkite į kokteilinę plakti. Nepamirškite nukošti. Toks pienas šaldytuve išliks šviežias 2–3 d.

Valerijos Stonytės nuotr.

Veganiški blynai

150 g miltų
 

 
20 g cukraus
 

 
200 g vanilės skonio sojų pieno
 

 
25 g aliejaus
 

 
50 g vandens
 

 
1 šaukšto kepimo miltelių
 

 
žiupsnelio druskos
 

 
1 puodelio šviežių uogų

  1. Visus ingredientus, išskyrus uogas, sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir plakite iki
     

     
    vientisos masės. Kepkite norimo dydžio blynelius riebalais išteptoje keptuvėje.

  2. Puoškite uogomis.

#blynai #sojospienas #veganai #veganiškiblynai