Vasaros pietums terasoje – ant grotelių keptos skumbrės receptas

Vasara yra kepimo ant grotelių metas. Nepamirškite, kad ne tik mėsos pjausniai, bet ir žuvis, kepta ant tikros ugnies, yra tobulai skani. Išbandykite apelsinais, imbieru ir čiobreliais kvepiančios ant grotelių keptos skumbrės receptą.

VMG archyvų nuotr.

4 porcijoms

Skumbrėms iškepti reikia:

  • 4 skumbrių

  • 4 šaukštų aliejaus

  • ½ tarkuotos apelsino žievelės

  • 3 cm šviežio imbiero

  • žiupsnelio šviežio čiobrelio

  • druskos, pipirų

1. Žuvis nuvalykite ir ant šonų padarykite po kelis įstrižus pjūvius.

2. Žuvis įtrinkite druska, pipirais, apelsino žievele, čiobreliu ir aliejumi. 3. Į pjūvius įsprauskite po gabalėlį imbiero.

4. Žuvis sudėkite tarp grotelių. Kepkite vartydami ant vidutinio karščio žarijų apie 15–20 min.

Skanaus!