Varškėčiai su ryžių miltais ir riešutais

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 10 min.

Kepimas 20 min.

Be gliuteno

Reikia:

  • 500 g varškės

  • 2 kiaušiniai

  • 100 g ryžių miltų

  • 1 šaukštelis cukraus (arba pagal skonį)

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnis druskos

  • 30–40 g migdolų apvolioti

  • Kokosų arba kitokio aliejus kepti

  1. Susmulkinkite riešutus.

  2. Sudėkite varškę, kiaušinį, druską ir cukrų į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Suberkite ryžių miltus ir kepimo miltelius, viską išmaišykite.

  3. Formuokite apvalius arba pailgus varškėčius, apvoliokite juos smulkintuose riešutuose ir kepkite, nustatę mažą kaitrą.

  4. Patiekite su pertrintomis mėgstamomis uogomis.

Skanaus!