Varškės vafliai su uogomis ir greipfruto žievele (Receptas)

Neatsivalgomi saldūs vafliai, kuriuos drąsiai galite patiekti kaip desertą.

VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia

4 asm.

Saldiems vafliams pagaminti reikia:

  • 180 g ŽEMAITIJOS PIENO liesos varškės 0,5 % rieb.

  • 120 g grietinėlės 36 % rieb.

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 stiklinės miltų

  • 4 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • ⅓ greipfruto žievelės

  • 1 saujos mėgstamų uogų (šilauogių, aviečių, gervuogių)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Į dubenį dėkite varškę, supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinius ir su ELECTROLUX virtuviniu trintuvu viską sutrinkite. Berkite kepimo miltelius, cukrų, druską, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite šluotele.

2. Suberkite miltus ir maišykite, tešla turėtų būti tokia, kad sunkiai kristų nuo šluotelės. Supilkite aliejų, išmaišykite.

3. Į tešlą įtarkuokite greipfruto žievelės, suberkite uogas ir išmaišykite. Į įkaitintą GRAEF vaflinę dėkite paruoštą tešlą ir kepkite.

ALFO PATARIMAI:

· Rinkitės nedideles uogas, kad labai nesusitraiškytų vaflinėje.

· Vaflius galite apibarstyti cukraus milteliais.

Skanaus!