Reikia:
kelių česnako skiltelių
1 morkos
kelių saliero stiebų
apie 150 g pievagrybių
1 šaukšto sviesto
1 ekologiško sultinio kubelio
apie 1 l verdančio vandens
450 g marinuotų burokėlių
šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
šviežių žalumynų
kelių sluoksniuotos bemielės tešlos lapelių
1 svogūno
250 g ančių skrandukų (galite keisti triušienos arba vištienos)
Apipjaustykite skrandukus ir šiek tiek pasmulkinkite.Apkepkite skrandukus alyvuogių aliejuje su keliais lauro lapais.Smulkiai supjaustykite svogūną, kelias česnako skilteles, morką, saliero stiebus ir pievagrybius.Pjaustytus svogūnus, česnaką ir cukrų suberkite į puodą prie skrandukų. Apskrudinkite kelias minutes ir suberkite likusias pjaustytas daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais.Įmaišykite sviestą, ekologiško sultinio kubelį ir užpilkite verdančiu vandeniu.Baigiant virti sudėkite burokėlius ir virkite apie 10 min.Paruoštą sriubą supilkite į karščiui atsparius indus.Pagardinkite citrinos žievele, žalumynais ir uždenkite tešlos lapeliu.Kepkite apie 10 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai apskrus.